• DJI_0021.JPG
 • Frana.png
 • Inici-4.png
 • DJI_0006.JPG
 • Inici-3.png
 • castell.png
 • Inici-7.png
 • Inici-6.png
 • Inici-8.png
 • Musica.png
 • Cantem.png

 MURALS CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

                                            

Comencem el curs amb accions relacionades amb Escola Verda, els alumnes de 1r fins a 3r d'ESO han fet uns murals com a mobilització en contra del canvi climàtic. A les classes de ciències van tractar el tema i van intentar plasmar amb dibuixos o missatges el que els va inspirar tota la problemàtica en relació amb el medi ambient. Aquí teniu unes fotografies.

 

    


 

 informació diversa per al curs 19-20

                                                              

                                                   Us deixem els següents enllaços amb informació sobre l'inici del Curs 2019-20.  Bon estiu!

                                                                                         - Pagament de les quotes per al Curs 19-20

                                                                                         - Inici del Curs 19-20

                                                                                         - Llibres lectura ESO

                                                                                         - Llibres de 1r Batxillerat

                                                                                         - Llibres de 2n Batxillerat


 ESTADA PALAMÓS 2N ESO

 Aquest curs el Crèdit de Síntesi de 2n d'ESO ha estat dedicat principalment a la pesca. Els alumnes han fet una estada de 4 dies a Palamós.

                                                                                 Podeu veure la galeria completa de fotografies aquí.

                                                         

 CARTA D'AGRAÏMENT "POLSERES CANDELA"

                      

projecte "debat a bat"

Com s'explica a la web de la Biblioteca Caterina Figueras, Debat a Bat és un projecte de dinamització juvenil -impulsat per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, a partir de la idea i realització de Mon Mas- en el que s'experimenta amb els àlbums il·lustrats tot reflexionant sobre qüestions vitals vinculades a la filosofia, l'art i la literatura. En aquests Bats hem conegut l'obra de Shaun Tan, que ens ha donat peu a veure-hi més enllà, tot qüestionant-nos temes com la pertinença, la identitat, la migració, i la llibertat humana. Una experiència molt ben acollida per tots els participants i del tot enriquidora per a nosaltres.

Sessió del projecte a l'Institut de Tona

 

 Presentació del musical "mamma mia" Projecte de 1R ESO

Dimecres 5 de juny a les 17 de la tarda els alumnes de 1r d'ESO van presentar "Mamma mia" a la sala La Canal, aquest musical és l'espectacle creat al projecte del 3r trimestre. Tots els alumnes han participat com actors, tècnics de so, vestuari i atrezzo.

Les famílies i amics van poder gaudir de l'espectacle.

          

 Us deixem aquí la galeria de fotografies.

 

cloenda projecte "tots som joves, tots som grans"

El projecte "Tots som joves, tots som grans" ha arribat al seu fi aquest curs amb el lliurament de diplomes. L'Ajuntament de Tona i la Mancomunitat van publicar una nota el 28 de maig valorant molt positivament el project

 

 

SORTIDA CERET

El passat 23 de maig els alumnes de 3r i 4t d'ESO que cursen francès van fer una sortida CERET on van visitar al museu d'Art modern de Ceret així com els llocs més emblemàtics del poble, on van fer activitats d'interacció en francès per tal de practicar aquest idioma.

  

 

viatge final de curs de 4t

 

Ja queda poc pel viatge de final d'etapa, aquest any aniran a Brussel·les, aquí teniu la informació que es va donar a la reunió i que s'ha de tenir en compte.

 

projecte apilo

Aquesta setmana han recollit les piles del projecte Apilo, l'institut ha recollit 18 kg de piles. El contenidor de piles continuarà a la portada d'entrada per seguir fent la recollida i així ampliar la xifra per l'any vinent!

                                                                                                                     
 
Recordeu deixar les piles i bateries gastades al contenidor APILO!

 

 

ACTE "LES LLÀGRIMES D'EUROPA, DELS CAMPS DE CONCENTRACIÓ A LA MEDITERRÀNIA"

El passat 10 de maig, va tenir lloc a La Canal de Tona la presentació de l'acte anomenat "Les Llàgrimes d'Europa, dels camps de concentració a la Mediterrània" organitzat pel Departament de Socials i Expressions de l'Institut de Tona.

 

 

      

A l'acte hi van participar alumnes de l'Era de Dalt, alumnes de la companyia musical Mediterrània de l'institut, en Pau Pérez d'Open Arms, l'Anna Bach, directora de l'Institut i en Josep Salom, alcalde de Tona

 

VIATGE MAUTHAUSEN

El projecte Mauthausen de l'Institut de Tona arrenca de la col·laboració de l’Amical Mauthausen i d’incloure’s dins la xarxa Mai més, on s’agrupen instituts de tot Catalunya que treballen per la prevenció del feixisme o qualsevol altra forma de pensament totalitari.

Aquest és un projecte multidisciplinar que està a cavall de les àrees de Socials, Música, Plàstica, Cultura i Valors i Filosofia, i té un doble objectiu: d’una banda sensibilitzar l’alumnat davant el problema del mal, entès no de forma religiosa, sinó com l’acció humana encarada a perjudicar altres persones de forma intencionada, i com pot aquesta acció pot ser modulada per valors ètics que persegueixin la convivència i la col·laboració humanes; i de l’altra, el projecte també cerca valorar críticament —des del coneixement i la responsabilitat— el paper que el nazisme va tenir en la cultura occidental, a fi efecte que no es torni a repetir un tragèdia d’aquesta magnitud.

L’estudi del que va passar als camps de concentració nazis, doncs, permet a l’alumnat de l’Institut aprofundir en la naturalesa humana i en els valors que haurien de regir les relacions humanes en una societat democràtica i plural. El fil conductor del projecte son les reflexions de la filosofa jueva Hannah Arendt, que, en els seus estudis sobre el nazisme, defensava que el mal podia expressar-se a través de les coses més superficials i quotidianes degut a la seva banalitat.

El projecte es va engegar al curs 2016-2017 amb una petita intervenció artística dels alumnes de 3r i 4t d’ESO, en forma d’exposició plàstica i interpretació musical. L'any passat els alumnes de 4t ESO i de 1r de Batxillerat van participar en activitats des de xerrades a exposicions. L’activitat va comptar també amb una exposició artística a la sala La Canal de Tona. Pel que fa a aquest curs, els passats dies 3, 4, 5 i 6 de maig, 21 alumnes de 1r Batxillerat van anar de viatge al camp de concentració de Mauthausen en motiu dels actes de commemoració de l'alliberament per aproximar-se en primera persona a l’experiència de com devia ser la vida en un lloc així. També varen visitar el castell de Hartheim, els túnels d'Ebensee i el memorial de Gusen.

 

 

 

 SORTIDA MERCAT DE TECNOLOGIA D'OSONA (MERCATEC)

Dimecres 8 de maig els alumnes de 2n, 3r, optatives tecnològiques de 4t i Batxillerat Tecnològic van visitar el Mercatec a la Universitat de Vic. Aquest mercat de Tecnologia és una trobada d'àmbit comarcal on els alumnes de tecnologia poden fer tallers i/o muntar una parada amb els projectes que han realitzat aquest curs.

Els nostres alumnes han realitzat diversos tallers: màgia i tecnologia, electricitat sorprenent, programació d'un braç robòtic, realitat augmentada...

Podeu veure les fotografies aquí.                                                          


 

SANT JORDI 2019

 

El dimarts 23 d’abril es va realitzar a la Canal l’acte de lliurament de premis del Certamen literari convocat per l’Institut de Tona. Hi van poder participar tots els alumnes,  pares i mares, professorat i personal d’administració i serveis.

Durant la primera part de l’acte, es van intercalar actuacions musicals, recital de poesia, lectura de les obres guanyadores i lliurament de premis. A la segona part, el mag Jordi Pota ens va oferir un espectacle de màgia i humor.

Moltes felicitats a tots els participants i, per descomptat, a tots els que vau resultar premiats! Us adjuntem els textos que han sigut premiats.

 

                                                                   

 

trobada amical MAUTHAUSEN

El divendres 26 d’abril, Sant Boi de LLobregat va acollir la VII Trobada de joves alumnes de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres camps, i que any rera any posa

en contacte joves d’arreu per a posar en comú propostes i projectes de memòria democràtica relacionada amb la deportació als camps nazis, l’exili, els drets humans i la prevenció del feixisme.

De l'institut hi van assistir les alumnes Mireia Damas i Natàlia Guillamón i per part dels professors en Marcel Clemares i la Carme Planella.

                                                       

 

els nostres alumnes al 9nou

L'institut participa en una iniciativa del diari 9nou que consisteix a donar veu als alumnes de la comarca. El passat divendres 10 va sortir publicat l'article de l'alumne de Batxillerat Pedro Escalona.

Pedro Escalona: "2050: existien les pensions?"10-05-19

 

 Viatge Holanda 3r ESO

Del 7 al 12 d’abril els alumnes de 3r d’ESO van viatjar a Eindhoven per participar a un campus d’estudiants, en anglès. Durant l’estada a Holanda van realitzar diverses activitats dirigides per monitors i van conviure amb estudiants d’altres països. Una de les sortides programades era a la capital, Amsterdam, on van poder visitar el museu Madame Tussauds, fer una volta en vaixell pels famosos canals i una ruta pels punts més emblemàtics de la ciutat. Els nostres alumnes van gaudir molt d’aquesta experiència.

       

 

 

TROBADA STEAM

Els alumnes de 2n d'ESO el divendres 5 d'abril van anar a l'anella olímpica a Barcelona a la trobada STEAM a fer uns tallers de ciències. S'ho van passar molt bé tot i les cues que van haver de fer.

   

 Podeu veure més fotografies aquí.

CONCURS INSTANATURA 

Des de la Comissió d'Escola Verda i amb l'ajuda i idees dels delegats i delegades verdes, hem creat un nou concurs d'Instagram en motiu de la Setmana de la Natura (1-9 de juny), l'INSTANATURA.

Aquí teniu les bases i els cartells.

 

Hi haurà un premi juvenil i adult, i més sorpreses!

Esperem la vostra participació!

 

 sortida a la farga lacambra  

El passat 5 d'abril els alumnes de 1r d'ESO i els de batxillerat tecnològic varen anar a visitar la fàbrica de la Farga Lacambra i el Museu del coure situats a Les Masies de Voltregà. Els alumnes de 1r d'ESO, a més varen fer un taller de construcció d'un motor elèctric.

 

    

 

 Tertúlia literària

Dijous dia 28 de febrer una quinzena d'alumnes de 3r d'ESO van participar a la tertúlia literària organitzada pel Departament de Llengües de l'Institut amb la col·laboració de la biblioteca Caterina Figueras i l'AMPA. Enguany, s'ha llegit una adaptació del clàssic de Shakespeare Othello. L'activitat va constar d'una segona part el dia 1 de març a la tarda amb un col·loqui amb l'actor Òscar Intente de la companyia Les Antonietes. Finalment, es va anar al teatre La Canal a veure l'obra. 

                                                                                     

Dijous 28 de març 32 alumnes de 2n d'ESO van participar en la tertúlia literària que enguany estava dedicada a l'obra Un monstre em ve a veure de Patrick Ness. Aquesta activitat voluntària també ha estat organitzada pel Departament de Llengües amb la col·laboració de la Biblioteca Caterina Figueras i l'AMPA.>

 

Sortida refugis antiaeris

Els alumnes de 2n de Batxillerat el van fer una sortida als refugis antiaeris. Aquesta és la crònica del Departament de Socials:

"Vam començar al Camp de les Lloses amb una petita presentació multimèdia i, després des d’allà, cap al carrer Nou i al camí cap a la casa de pagès anomenada Moianès (en direcció Balenyà). Aquesta casa va ser ocupada pels soldats aviadors que la van fer servir com a torre de control. Vam tornar pel camí més a prop del lateral de la C17 en direcció Tona i vam poder veure 3 refugis. En dos d’ells vam poder entrar. Són petits. El tercer estava ple d'aigua."

      

 

activitats en anglès

Aquest 2n trimestre el departament d’Idiomes ha aprofitat per fer activitats més lúdiques fora de l’aula als cursos de l’ESO.

 • Un showman va venir a 1r ESO i es va fer una xerrada que parlava de “Books” en general.

 • Els alumnes de 2n i 3r ESO van assistir a una obra de teatre, “Who’s who?”, on també van poder gaudir del privilegi de ser actors per un moment.

 • Els de 4t ESO van haver d’utilitzar tot el seu enginy i coneixements d’anglès per poder escapar d’una barberia maleïda ambientada en l’època Victoriana: “The Demon Barber of Fleet Street Escape Room”.

Mitjançant aquestes activitats els alumnes han pogut practicar l’anglès en un context totalment diferent al que habitualment estan acostumats i, al mateix temps, han pogut posar a provar el seu progrés en la llengua anglesa.

  

    

 

les nostres alumnes al 9nou

L'institut participa en una iniciativa del diari 9nou que consisteix a donar veu als alumnes de la comarca. Aquest trimestre han participat les alumnes de Batxillerat Laia Solé i Lídia Mir. Els articles els adjuntem tot seguit.

Lídia Mir: "El temps passa i no pesa" 22-03-19

Laia Solé: "Anorèxia nerviosa" 22-02-19

 

  JORNADA ESPORTIVA

El divendres 15 els/les alumnes van gaudir de la Jornada Esportiva 2019. Aquesta jornada es organitzada cada curs escolar pel Departament d'Expressions. Aquest any els participants podien escollir entre aquestes activitats:

- Circuit d’aventura (St.Hilari Sacalm)

- Bolera + cinema (Vic)

- Canal olímpic (Castelldefels)

- Bicicleta + hípica (Seva)

- Cursa d'orientació (Centelles)

- Esquí/snow (La Molina)

- Masterclass dansa + padle (Tona)

Podeu veure la galeria de fotografies al següent enllaç.

                         
                         

 

 

 TALLER D'EDUCACIÓ PER LA IGUALTAT DE GÈNERE

Tots els dimarts del 12-02-19 al 12-03-19 als primers o segons patis totes les persones estudiants del centre han estat convidades a aquest taller on els i les alumnes han estat els protagonistes. S'han organitzat en grups i treballat aquests temes: 

                           Tractament del gènere a la publicitat

                           Dones que fan història

                           Dades sobre la violència i els abusos relacionats amb el gènere

                           Distribució del temps i les tasques en el dia a dia

                           Gènere i ús del llenguatge

                      

    


Ha esdevingut un espai de reflexió i debat molt interessant tant engrescador que hem anat ampliant horaris a segons patis i alguns dijous.

 

ACTE DISTINTIU ESCOLA VERDA

El dimecres 27 de febrer a les 15:30h va tindre lloc l'acte de celebració del distintiu Escola Verda, van haver-hi actuacions musicals, parlaments i una petita exposició fotogràfica del procés que la Comunitat Educativa en el seu conjunt ha hagut de superar per aconseguir ser Escola Verda.

                                                               

 

VISITA eSCOLA D'HOSTALERIA D'OSONA

                        

Els alumnes de 4t d'ESO van fer una visita a l'Escola d'Hostaleria d'Osona, centre que pertany a l'institut de Tona on s'imparteixen diversos Cicles Formatius de Grau Mitjà i un de Superior.

La  visita forma part de l'orientació de tutoria de cara a cercar la millor opció educativa i professional en acabar l'ESO.

 

 SORTIDA UNIVERSITAT DE GIRONA

El passat divendres 15 de febrer els alumnes de 1r de Batxillerat van participar en una sortida a la UDG.

 L'autobús ens va deixar al campus de Montilivi, alguns alumnes van anar al centre de la ciutat i al barri vell per poder assistir a les xerrades d'algunes facultats. El trajecte el vam fer amb autobusos "llençadores".

A la Universitat vam conèixer més sobre els diferents Graus que s’imparteixen, per prendre millors decisions de cara al futur proper.

 

PORTES OBERTES 2019

 

                                

                              

 

 SORTIDA "vISITA TURÍSTICA A VIC"

El dia 4 de febrer, dins del marc dels projectes els alumnes de 1r ESO van fer una sortida a Vic, per aprendre a fer de guies turístics, ja que en aquest segon projecte els alumnes hauran de fer de guies del país que han estat estudiant i treballant.

 

                                                                             

                                                         Aquí podeu veure la galeria de fotografies.

 

TROBADA TEI "dESPERTADOR"

Va ser una dinàmica molt interessant per tal que els tutorats agafin confiança amb els tutors. Aquests els van guiar amb delicadesa i bones instruccions per un circuït pel passadís mentre els de primer tenien els ulls tancats.

 

                                                                                                     

Al final de l'activitat van reflexionar sobre què els recordava sentir-se així amb els ulls tapats. Molts afirmaven que es sentien com el primer dia de l'institut que van arribar a un lloc nou i confirmaven que és de gran ajuda sentir-te acompanyat per algú.

Van acabar fent uns acords cada parella TEI per seguir-se ajudant aquest curs.

Per veure més fotografies cliqueu aquí.

 


 

 

Calendari

Lun Mar Mié Jue Vie Sáb Dom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

L'Institut en formem part

 

         

Moodle

 

Escola d'Hostaleria d'Osona

Meteo Tona

 

Contacte

 

c/Torres i Bages 32      •     08551 Tona     •     Tel IES Tona: 93 812 57 23     •     Tel EHO: 93 887 08 54