L'Aprenentatge Servei, conegut com a APS, és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els participants aprenen tot treballant en necessitats reals de l'entorn amb la finalitat de millorar-lo.

 

Aquest curs 2018-2019 i des del 2016-2017, a l'Institut de Tona, amb col·laboració amb la Mancomunitat La Plana i l'Ajuntament de Tona, tenim en marxa: Tots som joves, tots som grans. Aquest projecte consisteix a realitzar uns tallers per als avis del poble per tal que puguin aprendre aspectes relacionats amb les noves tecnologies.

 

Així, els alumnes de quart d'ESO, a través de les assignatures d'Informàtica, Cultura i valors i Llengua anglesa, han dissenyat quatre sessions per al mes de febrer i quatre més per al maig per tal de poder ensenyar als avis interessats com fer funcionar un smartphone, un ordinador portàtil o una tauleta.

 

A cada sessió, cada persona gran ha tingut un o dos joves, que el tutoritzaven i el guiaven en el seu aprenentatge. Això ha permès que els avis s'apropessin més al món de la comunicació instantània i que els joves s'acostessin més a una edat que sovint veuen com a llunyana i a la qual dediquen poc temps.

 

El projecte ha estat valorat molt positivament per part de tots els participants i organitzadors i esperem poder-ne fer més edicions en cursos propers perquè, en definitiva, tots som joves i tots som grans!

 

Més Osona se'n fa ressò. Veure la notícia.

 

                                                                       Fotografies del 2n trimestre de 2019

 

 

 

 

 

 

 

                                                       Fotografies de les passades edicions.

 

 

   

 

     

 

L'Institut en formem part

 

         

Moodle

 

Escola d'Hostaleria d'Osona

Meteo Tona

 

Contacte

 

c/Torres i Bages 32      •     08551 Tona     •     Tel IES Tona: 93 812 57 23     •     Tel EHO: 93 887 08 54